dilluns, 16 de novembre de 2020

Be al forn especiat


Ingredients
Una cuixa (o espatlla) de be
100 g de mantega
1 ceba gran
3 grans d'all
oli, sal i pebre
1/2 cullerada de cafè de comí en pols
1/2 cullerada de cafè de canyella en pols
1/2 cullerada de cafè de gingebre en pols
1/2 cullerada de cafè de safrà en pols
1/2 cullerada de cafè de pebre vermell

Preparació
Untem el be amb la mantega una mica estovada i el pebrem. En un bol mesclem la ceba molt picada amb l'all, també molt picat, i la resta d'espècies amb l'oli. Remenem bé amb la forquilla o unes varetes. Untem la meitat d'aquesta mescla sobre el be i l'altra meitat a la safata on enfornarem. La mantega que ens ha sobrat, també la repartim per la safata.

Deixem reposar el be mentre s'escalfa el forn i l'enfornem, més o menys, una hora per quilo, regant la pota uns quants cops mentre es fa.

Notes
Jo vaig posar més temperatura al forn i va quedar tot una mica fosc.

Cap comentari:

Publica un comentari