divendres, 19 de febrer del 2021

Cuixes de pollastre al forn


Ingredients
Cuixes de pollastre
Patates
Ceba
Alls
Tomàquet
Oli, sal, pebre negre, pebre vermell, herbes aromàtiques, alcohol

Preparació
En un recipient aboquem prou oli com per poder marinar el pollastre i hi afegim sal, pebre negre i pebre vermell (picant o no va a gustos). També s'hi pot afegir herbes aromàtiques. Remenem perquè s'incorporin els ingredients i untem les cuixes amb aquesta mescla i les hi deixem que marinin una horeta.

Mentrestant, pelem les patates i les tallem a rodanxes no gaire gruixudes, tallem la ceba a rodelles i pelem els alls (o els deixem sencers amb un cop; segons si els voldreu aprofitar o no).

Preparem la safata per a enfornar el plat. Hi aboquem una mica de l'oli de la maceració i repartim les patates. Tornem a tirar-hi oli i repartim la ceba i els alls. Posem mig tomàquet a cada cantonada de la safata i el pollastre sobre les patates i les cebes, i el reguem amb vermut, vi ranci, vi blanc, conyac o el que acostumem a posar.

Tot això, al forn a 200º amb escalfor a dalt i a baix i el ventilador. Vint minuts, girar i vint minuts.

Notes
Vaig preparar la mescla de l'adob i, aleshores, vaig descobrir que el pollastre que teníem eren pits... Com que cal deixar una mica més de temps perquè es facin, les patates van quedar una mica perjudicades. Tothom va quedar content del gust del pollastre, però.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada