dimecres, 8 de febrer del 2017

Flaó

Ingredients
Per a la base
250 g de farina
1 ou
50 g de sucre
1 polsim de sal
60 g de mantega (a temperatura ambient)
¼ de sobre de llevat en pols
1 copa d'anís
1 cullerada sopera de matafaluga
1 llimona

Per al farciment
400 g de mató
3 ous
250 g de sucre
15 fulles de menta

Preparació
Escalfem el forn a 170º.
Per fer la base, batem el ou amb el sucre i la sal fins que dobli el tamany. Hi afegim la mantega al punt de pomada i la integrem remenant, hi afegim l'anís, la matafaluga picada i la pell de la llimona ratllada. Ho barregem bé. Per acabar, afegim a la mescla lentament la farina i el llevat i ho anem integrant amb una espàtula fins que veiem que ho podem amassar a mà. Aleshores, posem la massa sobre el marbre i amassem fins que les mans quedin greixoses. La massa no ha de quedar elàstica (uns cinc minuts). Fem una bola i deixem que reposi mentre preparem el farciment.

En un bol barregem tots els ingredients (la menta picada molt petita) fin que quedin com una crema.

Per enfornar el flaó, posem un paper sulfurat en un motlle. Aplanem la massa de la cassoleta amb el corró i la col·loquem en el motlle estirant-la amb les mans perquè pugi per les parets. Hi aboquem el farciment i posem el motlle al forn uns 45 minuts. En acabat, deixem que es refredi el flaó abans de desemmotllar-lo. Es pot guarnir amb sucre glaç i unes fulles de menta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada