dijous, 13 de juny del 2019

Bacallà a la moda de Porto

Ingredients
Bacallà
Patates
Ceba
Julivert
Alls
Clavells d'espècie
Oli, sal i pebre

Preparació
Es talla a tires el bacallà un cop dessalat. Les patates, pelades, es tallen a rodanxes; les cebes, també. En una cassola fem una capa de cebes, julivert, quatre grans d'all picats i uns clavells; salpebrem. Per sobre, hi posem una capa de bacallà i, al capdamunt, una capa de patates. Ho reguem generosament amb oli i tapem la cassola. Posem la cassola a foc baix, de tant en tant, la sasegem (per a emulsionar l'oli amb la gelatina del bacallà) i la deixem fins que el bacallà estigui fet. No arriba a la mitja hora.

Notes
La recepta ha sortit del llibre de la foto que és un facsímil fet l'any 2001 a Burgos de l'edició original, que no té peu d'impremta. És una joia i les il·lustracions...
Això és el que va quedar. Es veu una mica oliós per-
què no vaig encertar la mida de l'oli i no vaig tenir
prou paciència per a sacsejar-lo el que calia.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada