dilluns, 24 de juny de 2019

Crema de carabassó

Ingredients
4 carabassons mitjans
1 patata
1 ceba
2 iogurts
brou de verdures
Oli, sal, pebre, nou moscada, julivert

Preparació
Rentem els carabassons i els tallem a rodanxes primes, piquem la ceba i pelem la patata i la tallem a rodanxes primes. Ho posem tot plegat en una cassola amb oli calent a estovar amb poc foc. Uns cinc minuts (una mica més no anirà malament). En acabat, cobrim la verdura amb el brou i deixem que bulli uns vint minuts. Hi afegim els iogurs i la nou moscada (si ens ve de gust) i salpebrem. Quan estigui per tornar a arrencar el bull, ja podem apagar el foc.

Abans de triturar el plat per a fer la crema, deixem que es refredi i, si preveiem que quedarà massa clara, en traiem una mica de líquid.

Ara, ja només queda deixar-la refredar a la nevera fins que la vulguem posar a taula.

Nota
El brou pot ser també de pollastre i, si hi ha pressa, de pastilla.
La crema també es pot menjar calenta.
Podem presentar el plat amb uns trossets de pa torrat i julivert cisellat per sobre.
Si no treiem la pell dels carabassons, la crema quedarà més verdosa (com a la foto). Si preveiem que una cosa verda pot donar problemes, els pelem. Cal tenir en compte, a més, que la pell dona una mica d'amargor al plat; d'altra banda, és on hi ha més aliment: difícil decisió...







(o de pollastre)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada