dissabte, 20 de juny del 2020

Carabassons farcits (Mallorca)

Ingredients
carabassons (com més petits, més gustós)
1 ceba
2 grans d'all
2 tomàquests madurs ratllats
2 ous
6 cullerades de pa ratllat
julivert, sal, pebre i oli

Preparació
Tallem els carabassons per la meitat de llarg i els posem a bullir uns deu minuts perquè s'estovin. Quan estiguin llestos, els traiem de l'aigua i els deixem escórrer boca avall fins que es refredin. Aleshores, en traiem la polpa amb molta cura amb una cullereta i la reservem. Ens haurà quedat una mena de barqueta amb la pell del carabassó.
Posem oli a escalfar en una paella i, mentre s'escalfa, tallem ben petit la ceba i els alls. Baixem el foc i deixem que es facin. Mentrestant, ratllem el tomàquet i l'afegim juntament amb el julivert a la paella. Deixem que es faci una estona i hi afegim la polpa dels carabassons. Salpebrem i removem sense parar perquè la polpa es desfaci i s'integri amb la resta del farcit. Apaguem el foc.

Escalfem el foc a 160º i, mentre s'escalfa, afegim els ous batuts i el pa ratllat a la paella i remenem fins que tingui la textura de pasta.

Omplim els carabassons amb la mescla, espolvorem una mica de pa ratllat i afegim un rajolí d'oli a cada carabassó i els enfornem uns 30 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada