dimecres, 17 de març del 2021

Llom de porc amb salsa


Ingredients
Llom de porc
2 cebes
Rovellons
1 poma
3 grans d'all
1 cullerada de mel
2 cerveses
Sal, pebre

Preparació
Salpebrem el llom i el deixem reposar mentre escalfem l'oli en una cassola. Quan l'oli estigui calent, daurem la peça. En acabat, la reservem, deixem a la cassola només l'oli just per a cobrir-ne la base i saltem els rovellons. Els reservem. En el mateix oli, posem a daurar la ceba i l'all. Mentrestant, pelem i trossegem la poma que afegirem a la cassola quan la ceba estigui gairebé llesta. Passats uns minuts, retornem els rovellons a la cassola i ho reguem tot amb la cervesa. Apugem la flama perquè s'evapori una mica l'alcohol i, després, tapem, abaixem el foc i deixem que bulli tot plegat uns deu minuts. Passat aquest temps, triturem la salsa i hi afegim la cullerada de mel, remenem i retornem el llom a la cassola. Ara, tapem i deixem que es faci amb el foc ben baix. Normalment, 45 minuts. Caldrà comprovar-ho. Girarem el llom de tant en tant.

Notes
Si, en acabat, la salsa no ens sembla prou espessa, la podem deixar una mica més a la cassola (destapada amb el foc fort) perquè agafi consistència (si cal, sempre podem afegir-hi una mica de Maizena).

Per comprovar si el llom està ben fet, en podem tallar un tros gruixut i mirar-ne el color. Si no ens convenç, la millor solució és tallar retornar la peça a la cassola en trossos més aviat grossos; es farà més ràpid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada