divendres, 2 d’abril del 2021

Fricandó de rap


Ingredients
Rap tallat a rodanxes
Farina
Ceba
Pebrot verd
Pastanaga
Alls tendres
Carabassó
4 tomàquets pelats
Fonoll
1 got petit de vi blanc
Brou de peix
Sal, pebre, alfàbrega, 1 fulla de llorer
Moixernons



Preparació
Posem els moixernons a hidratar amb aigua calenta.

Salpebrem el rap i l'enfarinem (cal expolsar-ne l'excés de farina abans de posar-lo a la cassola). Mentrestant, posem a escalfar una mica d'oli en una cassola. Enrossim els talls de rap i els reservem en una safata.

Tallem les verdures (excepte els tomàquets) petites i les posem a la cassola amb l'oli del rap perquè quedin ben tendres. No cal tenir pressa: foc baix i cassola tapada. Només cal vigilar que no es cremin. Mentre es fan les verdures, escaldem i pelem els tomàquets. Quan les verdures estiguin gairebe a punt de desfer-se, hi afegim el tomàquet, el got de vi, les herbes i salpebrem. Trinxem els tomàquets amb una espàtula, apugem el foc perquè s'evapori l'alcohol i deixem que tot plegat agafi gust i consistència. Ara, hi afegim els moixernons escorreguts i el rap. Remenem perquè agafi gust i hi afegim el brou. No ens hem de passar. Que quedi el peix mig cobert. Deu minuts (més o menys; va a gustos) de xup-xup a poc foc i ja ho tindríem. 

Notes
He trobat la recepta a la web cuina.cat. He adaptat l'original al que tenia a casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada