dissabte, 25 de setembre del 2021

Nyoquis de patata amb emulsió d'avellanes

Ingredients
100 g de bolets de temporada
4 cullerades de parmesà en pols

Per als nyoquis de patates i Idiazabal:
250 g de patates
25 g de farina
1 rovell d'ou
80 g de formatge Idiazabal
sal i pebre

Per a l'emulsió d'avellanes:
Porro tallat petit
50 g de ceps frescos
50 g d'avellanes pelades
500 ml de brou vegetal
100 ml de llet desnatada
1 gra d'all
1 branca de farigola
sal

Preparació
Preparem els nyoquis. HEm de bullir les patates amb la pela; en acabat, les pelem, les aixafem, les salpebrem i les barregem amb el rovell d'ou, la farina i el formatge Idiazabal ratllat. Ens enfarinem les mans i, amb la pasta, formem boletes a les quals donarem forma de nyoqui. Les fem coure en aigua gairebé bullent un minut. Els nyoquis, quan estiguin llestos, suraran.

Mentre bullen les patates, preparem l'emulsió d'avellanes. En un cassó, ofeguem la ceba a foc lent i hi afegim els ceps nets i trossejats, l'all, la branca de farigola i les avellanes. HI afegim el brou, salem i deixem que redueixi a la meitat. Hi afegim la llet i deixem que cogui durant uns minuts. En acabat, triturem la mescla i la reservem calenta.

El criuxent de parmesà el preparem fent galetes de parmesà ben aixafadaes amb el revers d'una cullera sobre una placa de silicona. Enfornem uns cinc minuts (que no es torrin) i les deixem assecar.

Notes
Per a muntar el plat, posem els nyoquis al fons, els reguem amb l'emulsió d'avellanes i repartim per sobre uns bolets de temporada que haurem saltat a la paella. Coronem amb el criuxent de parmesà.

No recordo d'on he treta questa recepta (suposo que de la revista Cuines). No tenia ceps i he fet el plat amb rovellons i l'Idiazabal l'he substituït per Ronkari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada