divendres, 29 de juliol del 2022

lluç al forn amb vinagreta


Ingredients
Lluç (rodanxes o lloms). Jo ho vaig fer amb llucet.
Patates (una per persona)
Ceba
Una cabeça d'alls
Farigola
Aigua, vi blanc, vinagre
Sal, pebre i oli

Preparació
Estovem la ceba en una paella mentre pelem les patates i les tallem a rodanxes més aviat primes. Quan la ceba estigui llesta, oliem una safata per anar al forn, fem una capa de patates, per sobre hi podem la ceba i la meitat dels alls pelats. Posem la safata al forn, que tenim el forn preescalfat a 180º. Les hi deixem uns deu minuts i les treiem per salar-les i mullar-les amb una copa de vi. Les retornem a forn uns vuit-deu minuts. Mentrestant, posem la resta d'alls laminats a confitar en una paella amb la farigola. Passat un quart, traiem la farigola i apugem una mica el foc perquè els alls agafin una mica de color (sense passar-nos). Quan estiguin bonics, apaguem el foc i els deixem refredar una mica. Quan hagin perdut prou escalfor, hi afegim el vinagre, remenem i reservem.
En una altra paella, posem oli, l'esclafem i marquem el lluç. Quan estigui llest, el posem sobre el llit de patates i retornem la safata al fornentre deu i quinze minuts. 
Ja només queda emplatar: posem una mica del llit de patates en cada plat amb el lluç que ens sembli convenient i aboquen per sobre una mica de la vinagreta. 

Notes
La recepta l'he trobada en aquest vídeo.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada