
Una peça de llom de porc (1,5 kg)
1 litre de llet
1 cullerada de llard
4 grans d'all sense pelar i amb un tall (o un cop)
Grans de pebre i claus d'espècie
Sal
Preparació
Salem el llom una hora abans de començar a cuinar-lo. Fonem el llard en la cassola (en la cocotte) i enrossim el llom. Quan el tenim ben ros, hi aboquem la llet tèbia i el pebre, els alls i els claus i, a mig foc, esperem que arrenqui el bull amb la cassola destapada.
Quan hagi arrencat el bull, baixem el foc al mínim que puguem (s'ha de mantenir el bull) i tapem la cassola. Hem de tenir el llom al foc dues hores i mitja (aproximadament), mirant de girar-lo de tant en tant i, aprofitant que destapem la cassola, hem de rascar una mica les parets perquè no s'hi enganxi la llet.
Si quan el llom està fet tenim massa suc, traiem la carn, la reservem en calent i reduïm la salsa amb el foc ben alt i la cassola destapada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada