divendres, 11 d’octubre del 2013

Far aux pruneaux

Sí, és una cassola... No tenia cap més motlle a mà.
En aquest tall no es veuen les prunes, però n'hi ha.

Ingredients
150 g de farina
150 g de sucre
1 litre de llet tèbia
1 cullerada de mantega salada fossa
6 ous
Prunes sense pinyol (un parell de dotzenes)

Preparació
Posem les prunes a estovar amb conyac i preescalfem el forn a 220º. Mentrestant, en un bol, mesclem el sucre i la farina tamisada. Fem un forat al centre i hi tirem els ous. Ho batem tot plegat fins que quedi una pasta homogènia i elàstica. Anem afegint la llet i la cullerada de mantega, mesclant-ho tot plegat que quedi ben integrat. En acabat, ens ha de quedar una pasta no massa líquida.

En el motlle que triem (com més pla millor) posem les prunes al fons i hi aboquem la massa.

Enfornem 10 minuts aproximadament (així daurem i endurim la superfície) a 220º i, després, baixem el forn a uns 170º perquè pugui pujar la massa (uns 20 minuts més).

Se serveix tebi o fred.

Notes
Aquesta recepta la vaig trobar en un llibre i he vist que per internet n'hi ha més i diferents (quantitats i temps); jo no les he fetes. En podeu trobar en aquesta adreça.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada