divendres, 11 d’octubre del 2013

Lluç amb salsa verda

Ingredients
6 rodanxes de lluç més aviat gruixudes
1 cullerada sopera de farina
1 ceba mitjana
1 gra d'all
Julivert
1,5 gots d'aigua freda
Sal, pebre i oli
Pèsols i un ou dur per guarnir el plat (si us fa gràcia)

Preparació
Posem la ceba tallada petita a estovar en una paella. Mentrestant, piquem en el morter l'all amb una part del julivert (amb una mica de sal perquè no salti l'all).

Quan la ceba comença a estar transparent, hi afegim la farina i remenem tot junt amb una cullera de fusta. Anem afegint a poc a poc l'aigua sense deixar de remenar i deixem que prengui una mica la salsa. Després, afegim una mica de la salsa al morter, remenem i n'aboquem el contingut a la paella. Remenem la salsa perquè quedi uniforme.

Colem la salsa (o no) sobre una cassola de fang i hi posem les rodanxes de lluç salpebrades una mica espaiades. La salsa ha de cobrir justet el peix (penseu que el lluç deixarà anar aigua mentre el coguem). Si falta aigua, podem afegir-n'hi de bullent. Hi molem pebre i hi afegim julivert trinxat (i els pèsols si hem decidit que volem fer-ho). Ara es tracta d'anar remenant la cassola sobre el foc durant un quart d'hora perquè la salsa quedi espesa. En acabat, si volem, afegim per sobre els ous durs picats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada