dilluns, 31 de març del 2014

Costellam de porc al forn

Ingredients
1 costellam de porc
Patates
Ceba, fonoll, herbes aromàtiques
All
Julivert
Oli
Vi, conyac
Sal, pebre

Preparació
Cal posar a marinar una mica el costellam abans d'enfornar-lo. Fem una picada d'all i julivert (una mica de sal perquè no salti l'all) fins que sigui una pasta que untarem sobre el costellam i el regarem amb vi i una mica d'oli. Quanta més estona, més bon gust. Jo hi vaig afegir unes herbes aromàtiques.

Posem oli a la safata, tallem les patates en rodanxes més aviat gruixudes, tallem la ceba en rodelles i les repartim per sobre de les patates i el fonoll, també. Tirem el suc de la marinada i salpebrem. S'escalfa el forn a 180º (aprox.) i deixem que es faci el plat mitja hora. Tombem les costelles i deixem que es faci mitja hora més.

Notes
Els temps són aproximats. Cal mirar quan s'apropi l'hora per si ja està feta la carn. Si les patates no són prou gruixudes, farem una desgràcia. Podem afegir a la guarnició uns tomàquets. Jo vaig tirar un raig petit de conyac sobre la carn en fer-li la volta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada