dilluns, 31 de març del 2014

Rodo rostit

Ingredients

A punt de sortir del foc

Un rodó de vedella
Mig quilo de pastanagues
Dues cebes grans
Una fulla de llorer
Quatre grans d'all
Una poma
Pebre en gra
Sal
Un got d'aigua d'aigua
Un got d'aigua de vi
Unes cebetes franceses

Preparació
Daurem el rodó per tot arreu i, quan estigui fet, es retira i es reserva. En l'oli de daurar el rodó, estovem les cebes (picades petites). Quan la ceba estigui tendra, tornem a posar el rodó a la cassola, el salem i el reguem i hi afegim els grans de pebre. Tapem la cassola i deixem que es faci a foc lent una hora i mitja. Girem la carn de tant en tant.

Mentrestant, preparem les cebetes. Cal pelar-les i Posar-les en un cassó cobertes amb aigua freda, una mica de mantega, sal i un pessic de sucre. Va bé que siguin totes iguals i si alguna és més gran, la tallem.Les deixem bullir amb poc foc una mitja hora. En acabat, les escorrem i les daurem en una paella amb una mica d'oli. Les reservem.

A taula
Passada l'hora i mitja, destapem i afegim a la cassola les pastanagues pelades i tallades en trossos més aviat grans, el fonoll i la poma pelada i tallada a vuitens. Deixem que es faci tot plegat tres quarts d'hora amb la cassola tapada (també caldrà firar la carn de tant en tant).

Ara, la carn hauria d'estar llesta (ho comprovem). Retirem el rodó de la cassola, el deslliguem i el tallem a rodanxes més aviat primes. Retirem també unes quantes pastanagues per guarnir el plat i les fulles de llorer (que llencem) i passem pel passapurés (o triturem) el que queda a la cassola per fer la salsa.

Notes
El rodó feia una mica més d'un quilo i un quart i va sobrar ben poquet (som cinc).

Muntem el plat amb els talls de rodó, uns trossets de pastanaga i les cebetes. La salsa es pot posar per sobre o en un medalló.
I vam obrir aquesta ampolla...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada