dissabte, 19 d’abril del 2014

Bacallà amb panses i pinyons

Ingredients
Bacallà
100 g de panses
50 g de pinyons
1 ceba grossa
1 porro
2 tomàquets madurs
1 gra d'all
Ametlles, pa torrat, avellanes, pinyons... (un preparat per fer picada)
Sal, oli, farina

Preparació
Poseu a remullar les panses i els pinyons mentre enfarineu el bacallà després d'haver-lo escorregut i eixugat.
Escorreu les panses i els pinyons i enrossiu-los per separat en una paella amb una micona d'oli. Afegiu oli a la paella i fregiu el bacallà a foc viu. En acabat, poseu els trossos de bacallà en una cassola.
En la mateixa paella (retireu la farina perquè fa que s'enganxi tot), sofregiu la ceba trinxada i el porro i, quan estigui gairebé llesta, afegiu-hi el tomàquet pelat i trossejat. Saleu. Quan el sofregit estigui llest, afegiu-hi tres cullerots d'aigua bullenti deixeu que bulli un parell de minuts. En acabat, passeu la salsa pel passapurés (o tritureu-la) i aboqueu-la per sobre del bacallà. Escampeu les panses i els pinyons i deixeu que es faci uns cinc minuts.

Prepareu la picada, deixateu-la amb una mica d'aigua bullent i afegiu-la a la cassola. Deixeu que cogui tot plegat uns cinc minuts amb la cassola tapada mentre l'aneu sacsejant.

Notes
He posat "un bacallà" perquè he llegit un munt de receptes semblants i he fet el que m'ha semblat. No he escrit quant de bacallà es necessita. Jo he preparat dues penques senceres que he tallat abans d'enfarinar-les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada