dilluns, 5 de maig del 2014

Remenat d'espàrrecs

Ingredients
2 ous per persona
1 cullerada de llet freda per persona
10 g de mantega per persona
Espàrrecs de marge
3 grans d'all
Sal i pebre

Preparació
Posem aigua a escalfar en una cassola (és per fer un bany maria).
Posem els espàrrecs en una paella a foc mitjà amb una raig petit d'oli. tapem i deixem que es facin mentre preparem els ous. A mig fer els espàrrecs, hi afegim els alls tallats a làmines. No cal que es facin massa perquè ja són prou bons crus. Quan pensem que ja els tenim, els escorrem.
Batem els ous una mica en un cassó, hi afegim la llet i la mantega i posem el cassó amb els ous al bany maria (no apaguem el foc mentre preparem el plat. Afegim els espàrrecs i ara es tracta d'anar batent els ous recuperant el que quedi per les parets, que és on qualla abans. Quan tinguin la pinta de crema molt espesa, ja els tenim llestos. cal retirar-los del foc i servir-los perquè continuen fent-se mentre tenen escalfor.

Notes
Fa maco servir el plat amb unes torradetes.
En algun llibre preparen el plat a sac tirant els ous sobre la paella, quan els espàrrecs ja estan llestos, i els cuinen com una truita (més o menys).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada