dilluns, 6 d’abril del 2015

Vichyssoise

Ingredients
4 porros
6 dl de brou de verdures
3 dl de llet
Sal, pebre blanc, oli (o mantega) i cebollí per guarnir

Preparació
Netegem els porros i els tallem. Només aprofitarem la part blanca.
Posem l'oli a la cassola i, quan està calent, hi afegim els porros i els deixem que deixen anar una mica de líquid. De seguida, hi afegim el brou i deixem que coguin a foc lent amb la cassola tapada mitja hora (o una mica més).

Deixem que refredi una mica i passem tot per la batedora. En acabat, afegim la llet (si cal, rectifiquem de sal) i deixem que s'escalfi fins que estigui a punt de bullir. Deixem que la crema es refredi a la nevera fins l'hora de servir-la. La podem afinar, si cal, amb una mica de formatge ratllat o formatgets.

Notes
Feia temps que volia cuinar aquest plat així, a sac, sense patates ni cebes i el resultat... bé, molt bé. Als nens no els en vaig donar, tot s'ha de dir. Potser una patata petita no molesta (per la cosa del midó).
Les torradetes van combinar molt bé amb el plat.
He vist escrit el nom del plat de cinquanta maneres diferents i he optat per la més senzilla. Estic obert a propostes...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada