divendres, 1 de maig del 2015

Verat al forn

Ingredients
2 verats
1 ceba mitjana
2 tomàquets
1 gra d'all
4 filets d'anxova
1 cullerada de tàperes
Alfàbrega
Oli, sal, vi blanc

Preparació
Encenem el forn perquè es vagi escalfant (aprox. 200º). Posem l'all molt picat amb els filets d'anxoves, també molt picats, en l'oli i deixem que l'oli agafi gust. Mentrestant, netegem els tomàquets i les cebes i ho tallem tot a rodanxes. Fem un llit amb els tomàquets i la ceba en la safata on preparem el peix; oliem, salpebrem i cap al forn uns quinze minuts.
Netegem el peix, el salpebrem i, passats els quinze minuts, el posem sobre les verdures. Hi tirem per sobre les tàperes, l'alfàbrega (o anet) i el ruixem amb el vi i l'oli aromatitzat.

Notes
Jo ho vaig cuinar amb els verats sencers (sense cap ni tripa, esclar), però tallat a filets és més còmode de menjar perquè el verat té moltes espines. Com que el vaig cuinar per a dos adults, no va ser massa problema.
El proper dia provaré de fer que l'oli agafi gust de l'anxova escalfant-lo. Crec que quedarà millor i també el posaré a la safata del forn al mateix temps que les verdures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada