dimarts, 15 de novembre del 2016

Raclette

Ingredients
Formatge raclette
Torrades
Patates
Pastanaga...
Sal, pebre, alfàbrega

Preparació
Es fan les patates al caliu i es reserven. Es talla la pastanaga en rodelles i es reserva. Si tenim preferència per cap altra verdura, la tallem també en rodelles i la reservem.

Per escalfar el formatge, hi ha uns electrodomèstics especials que solen tenir una planxa (o una pedra, "pierrette") cobrint la resistència (tot és multiús!) i una zona per a col·locar les pales de la raclette sota la resistència. Doncs es tracta d'anar combinant torrades patates al caliu, formatge i verdures (salpebrant el formatge i/o posant-hi alfàbrega per sobre) i deixar que comenci a estar fos per menjar-lo. Si les torrades són de pa integral, en escalfar-se prenen un gust com d'avellana que no sé explicar.

La raclette, com la fondue, són plats per menjar amb col·legues i fer-la petar mentre es prepara la cosa i es beu vi (blanc, fresc) i fan hivern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada