divendres, 18 de novembre del 2016

Xampinyons farcits a la provençal

Ingredients
Xampinyons grossos
1 ceba
All, julivert, sal, oli i pebre
Vi ranci
Formatge ratllat (opcional)

Preparació
Es netegen els xampinyons, se'n retiren els peus i es deixen en una llauna de forn amb la part buida cap amunt i se salpebren una mica. Se sofregeix una mica la ceba amb els peus dels xampinyons i s'hi afegeix l'all i el julivert. Es farceixen els xampinyons amb la mescla i es posen al forn ruixats amb oli i una mica de vi ranci. Es treuen del forn quan estan cuits (no necessiten gaire estona, uns 15 minuts, segons com siguin de grossos els xampinyons, el millor és anar-ho vigilant). A mi així ja m'agraden molt, però també s'hi pot posar formatge ratllat a sobre i gratinar-ho.

Notes
La recepta és tal qual la va publicar la Rut en el seu blog "Tastets". La copio aquí per si us fa mandra anar-hi, tot i que és molt recomanable perdre-s'hi; la combinació receptes-lectures és molt gratificant.

Jo prefereixo farcir-los amb porros millor que amb ceba.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada