dilluns, 12 de desembre del 2016

Estofat de gall dindi

Ingredients
Carn de gall dindi tallada per estofar
Ceba, pastanaga, carabassó, all... (verdures per fer el sofregit)
Patates
Aigua, sal, pebre, raz-el-hannout, oli

Preparació
Posem oli a la cassola i, quan estigui calent, hi aboquem les verdures tallades en juliana perquè s'estovin i deixin gust en l'oli. Mentrestant, salpebrem la carn i l'especiem (jo hi poso raz-el hannout, però també s'hi pot posar comí, coriandre… Qualsevol espècie que doni una mica de gust al gall dindi que és molt insípid per se) i deixem que agafi gust.


Quan les verdures estan llestes, afegim la carn i l'enrossim i, quan la tinguem rossa pertot arreu, hi afegim l'aigua (fins a cobrir-la), deixem que arrenqui el bull, baixem el foc, tapem i deixem que cogui. A casa, la deixem un parell d'hores llargues, però crec que amb menys també passaria. Quan ja només quedin 20-30 minuts de fer bullir la carn, hi afegim les patates tallades a daus. Tornem a tapar i retirem la cassola del foc quan les patates siguin toves.

Notes
Vaig triturar les verdures de la salsa abans de servir el plat i, tot i amb això, semblava una sopa. miraré de posar-hi cada vegada menys aigua i, en tot cas, faré servir Maizena per corregir l'efecte sopa mentre no trobi la proporció ideal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada