dimarts, 27 de desembre del 2016

Pollastre farcit

Ingredients
1 capó de 4 kg
100 g de salsitxes
100 g de carn de porc
100 g de prunes seques
100 g d'orellana
50 g de pinyons
1 poma
1 copeta de vi ranci
1 copeta de brandi
400 g de llard de porc
canyella
nou moscada
sal i pebre

Per a untar el pollastre per dins
4 grans d'all
Julivert
Farigola
Sal i pebre

Verdures per donar gust al suc
Pastanaga, carabassó, api, moniato

Preparació
Per començar, sofregim la carn de porc i les salsitxes en una cassola amb oli. Quan hàgim enrossit la carn, hi incorporem el vi ranci i el deixem reduir una mica. A continuació, apartem la cassola del foc i hi afegim les prunes, els pinyons, les orellanes, els trossos de poma pelada, la canyella, la nou moscada, la sal i el pebre, i ho remenem tot plegat.

Mentre fem la carn, obrim bé el pollastre, l'untem amb la picada (hem fet una part amb el morter amb els ingredients indicats).

Farcim el pollastre i el lliguem procurant que quedi "presentable". Podem una part del llard a la safata, el pollastre a sobre i, després, la resta del llard sobre el pollastre. El deixarem coure al forn a 190 graus durant una hora. Passat aquest temps, mullem el pollastre amb el brandi i l'aigua, el girem i el tornem a posar al forn, ara a 140 graus, durant dues hores, En aquest punt, he afegit les verdures al voltant del pollastre per donar gust a la salsa.

Quan el pollastre ja estigui llest, el posem a la safata de servir-lo,separem les verdures del suc i decantem la salsa per extreure'n el greix.

Notes
He demanat el pollastre net, però no s'hi han matat gaire i he gastat molt de temps traient-ne coses de dintre i plomes,pèls i canons de fora,

Aquesta recepta la vaig trobar en algun lloc a Internet i és de la Carme Ruscalleda. Hi he fet alguna variació i el càlcul de temps l'he fet doblant el qu hi figurava (perquè el pollastre de la recepta feia just la meitat que el meu).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada