diumenge, 27 d’agost del 2017

Coca d'alberginia i figues

Ingredients

100 g d'oli d'oliva
130 de cervesa
370 de farina normal
1 albergínia
3 o 4 figues
Sobrassada
Sal, pebre i oli

Preparació
Posem l'oli i la cervesa en un bol, hi afegim un pessic de sal i anem incorporant-hi la farina mesclant amb les mans fins a aconseguir una pasta homogènia i elàstica.

Deixem reposar la pasta i, mentrestant, tallem l'albergínia a rodanxes finetes i les passem (poc) per la paella. Tallem les figues a rodanxes. Ja ho tenim tot. Ara només cal col·locar-ho artísticament sobre la base. En acabat, hi afegim la sobrassada. Salpebrem, hi tirem un raig d'oli i al forn calent (180º) uns 45 minuts.

Notes
A banda d'aquesta recepta per a preparar la base de la coca (que he trobat molt ràpida i eficient), també podeu preparar-la segons s'explica en aquestes dues receptes:


I encara podeu fer-la com s'indica en aquesta altra recepta.

Enlloc de figues, algú la va preparar amb mel i va quedar contenta, i l'autor deia que la ceba caramelitzada també hi havia de quedar bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada