dilluns, 13 de novembre del 2017

Arròs al forn

Ingredients
Arròs (una tassa de cafè per persona)
Cansalada fresca (100 g)
Botifarrons de ceba
4 tomàquets madurs
2 patates a rodanxes no massa primes
150 g de cigrons cuits
1 cabeça d'alls
Brou (o aigua)
Sal, oli, safrà, pebre vermell

Preparació
Escalfem el brou a foc baix per tal de tenir-lo bullint quan sigui el moment, posem la cassola al foc i hi escalfem l'oli, i posem la cabeça d'alls. Mentrestant, salem la carn i la posem a la cassola amb la cansalada. Mentre es daura la carn, tallem a rodanxes un dels tomàquets i ratllem els altres. Quan la carn estigui llesta, la traiem i la reservem. Tallem les patates i les daurem (no massa) en el mateix oli. En acabat, les reservem i hi posem els botifarrons. Quan retirem els botifarrons de l'oli, hi tirem una mica de safrà. Posem a la cassola el tomàquet ratllat i hi afegim una mica de pebre vermell. Deixem que es faci el tomàquet, molt.
Ara, hi posem l'arròs, hi fem unes voltes perquè s'oliï i absorbeixi una mica de tomàquet. Després, hi afegim els cigrons i remenem. En acabat, hi afegim les patates i la carn i ho distribuïm "artísticament". Hi afegim el brou i , per acabar, hi posem les rodanxes de tomàquet, la cabeça d'alls i els botifarrons. Enfornem més o menys 30 minuts a 220º.

Notes
Jo vaig canviar una patata per un moniato i vaig posar una mica de vermut blanc sobre l'arrós quan el vaig tirar a la cassola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada