diumenge, 10 de desembre de 2017

Albergínies farcides

Ingredients

Albergínia
Rovellons
Porro
Formatge ratllat
Oli, sal, pebre
Vi ranci

Preparació
Obrim les albergínies per la meitat i fem una mena de graella una mica fonda amb un ganivet i les posem en una paella amb una mica d'oli per estovar-les. Quan comencin a agafar color, la carn estarà prou tova com per poder-la extraure. Alerta, hem de treure la carn de les albergínies amb una cullera i provar que no es trenqui la pell. Si no apurem massa, menys risc...

Reservem les pells i col·loquem la polpa esmicolada de l'albergínia en una paella amb la ceba, tallada ben petita, i els rovellons, també tallats petits. Els estovem remenant sense parar i, molt cap al final, hi afegim un xarrupet de vi ranci i esperem que es redueixi.

Ara ja podem omplir les albergínies amb el farcit. i acabem amb formatge ratllat. Les posem en el forn, que haurem preparat, a daurar ambel grill. Passats deo o dotze minuts, ja ho tindríem.

Notes
El farcit es pot canviar i completar amb múltiples combinacions. Aquesta és apta per a a vegetarians.

Es pot aconseguir més consistència en el farcit si hi afegim tomàquet i crema de llet per lligar-ho.

També podem afegir una mica de cuscus i farà la massa més interessant.