dissabte, 4 de novembre del 2017

Tall rodó al forn

Ingredients


1 tall rodó
Poma
Pastanaga
Ceba
All
Sal i pebre
Llorer
1 gotet de vi negre

Preparació
Salpebrem el tall rodó i el daurem en una cassola (o una paella. Tot depén de les dimensions de la peça) girant-lo perquè agafi color pertot arreu.

Mentrestant, podem anar escalfant el forn i tallant les verdures. No cal matar-s'hi gaire perquè, en acabat, les triturarem. Només hem de tenir en compte de no fer talls massa grans perquè es facin ben fetes.

Quan tinguem el tall rodó ben torradet, ja el podem posar en la safata del forn on, prèviament, haurem posat les verdures ben repartides i salpebrades. Aboquem l'oli de daurar el tall rodó a la safata i posem un gotet d'aigua a la cassola (o paella) de daurar el tall rodó. La tornem a posar al foc i anem gratant el fons perquè n'acabi de sortir el greix. En acabat, l'afegim a la safata del forn.

Posem la safata al forn (200º), aproximadament, un quart. La traiem i girem el rodó. Passat un altre quart, aproximadament, la tornem a traure, la reguem amb el vi, la girem i la tornem a posar un altre quart.

Traiem la safata del forn, deslliguem la carn, la tallem i la col·loquem en la safata de servir-la.

Traeim les verdures i el suc de la safata del forn, les triturem i ja tenim la salsa que ha d'acompanyar la carn.

Notes
Com que érem molta gent, no vaig trobar un tall rodó prou gran i la carnissera em va preparar una llata. Cal cuinar-la amb una mica més de cura perquè té un nervi dque travessa la peça com si fos un diàmetre i, si no es fa prou la carn, costa molt de menjar. Per la resta, perfecte!

Pel que fa als ingredients, vaig canviar l'all i la ceba per porros, vaig posar, també, un pebrot verd, un parell de tomàquets madurs i una poma pelada. I el vi, va ser vi ranci.

La salsa que sobri (si en sobra) és perfecta per donar una mica de gust a un arròs blanc, per exemple.

Vam acompanyar el plat amb aquest vi. Prou bé!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada