dimecres, 4 d’abril del 2018

Carxofes amb pernil

Ingredients
Carxofes
Pernil salat (tallat com taquets)
Porros (o alls tendres o cebes)
Sal

Preparació
Tallem el peu de les xarxofes i les fulles exteriors i les posem en una olla perquè s'estovin bullint amb poc foc. Cal estar alerta que no ens passem!

Mentrestant, tallem els porros (o els alls tendres) en rodelles (si ho fem amb ceba, cal tallar-la ben petita) i els posem en una paella amb no gaire oli i foc suau (la paella ha de ser prou gran perquè, després, hi càpiguen les carxofes) a estovar. Quan estiguin gairebé llestos, hi afegim el pernil i hi fem unes voltes a tot plegat.ç

Entre una cosa i l'altra, ja tindrem les carxofes prou toves. Les traiem del foc (s'han d'escórrer una mica), les tallem a quarts (ganivet de serreta per no aixafar-les) i les afegim a la paella. Unes voltes i emplatem.

Jo vaig salar tot plegat al final.

Notes
El darrer dia, vaig afegir unes puntes d'espàrrec...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada