divendres, 8 de juny del 2018

Fideus a la cassola amb costella

Ingredients
400 g de fideus gruixuts
300g de costella
100 g de salsiltxa
1 ceba
1 tomàquet madur
Un grapat de pèssols
1/2 pebrot verd
1/4 pebrot vemell
1/2 got de vi negre
Sal, aigua (o brou) pebre, oli, herbes, all i julivert

Preparació
Daurem la costella i la reservem, en el mateix oli fem el sofregit. Primer la ceba, després els pebrots i, en acabat, el tomàquet. Jo, quan poso el tomàquet, el salpebro i hi afegeixo una pessigada d'herbes de provença. Ambel tomàquet, a més, hi afegim l'all trinxat.

Quan tenim el sofregit ben maco, hi afegim la costella i remenem i, quan estigui tot ben mesclst, hi afegim els fideus. Els pringuem ben pringats, hi aboquem el vi i deixem que redueixi i, en acabat, cobrim la cosa amb aigua (no massa, però cal vigilar perquè no es quedi seca la cassola). Un quart bullint i ho tenim llest. A mitja cocció repartim els pèssols i, q punt d'acabar, el julivert. Deixem reposar el plat uns minuts abans de servir-lo.

Notes
Això és per a quatre persones. A mi m'agraden els fideus aquells que són com tubs, foradats pel mig.
Mateixa preparació si es fa amb sèpia; millora si canviem les herbes per alfàbrega.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada