dijous, 3 de gener del 2019

Carquinyolis

Ingredients
150 g de farina
100 g de sucre
100 g d'ametlles crues
1 ou
Ratlladura de llimona
1 culleradeta de llevat

Preparació
Deixem en remull les ametlles durant trenta minuts. Mentrestant, blanquegem l'ou amb el sucre i, en acabat, afegim la ratlladura de llimona a la mescla. Afegim la farina i el llevat i els incorporem (millor amb la llengua), juntament amb les ametlles escorregudes, a la mescla.

Ara, amb les mans ben mullades, fem dues meitats amb la massa i, després de tornar-nos a mullar les mans, fem un parell de xurros amb la massa. Els enfornem amb paper de forn a 180º amb calor per dalt i per baix. Treiem els xurros del forn i, quan estiguin freds, els tallem a rodanxes amb un ganivet afilat de serra (el ganivet elèctric és meravellós per a aquesta feina). Estenem les rodanxes sobre el paper de forn i tornem a enfornar (mateixa temperatura) uns cinc minuts.

Notes
La massa s'enganxa molt. I molt, vol dir molt!

Aquesta recepta la va donar la Mirei Carbó al "Via lliure" de RAC1.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada