dijous, 7 de març del 2019

Tortell de Reis

Ingredients

500 g de farina de força
200 g de llet
100 g de sucre
1 ou per a la massa i un altre per a pintar el tortell
60 g de llevat fresc
120 g de mantega
10 g de sal

Preparació
En un bol, aboquem la farina, la sal, el sucre, el llevat, l'ou batut i la llet, i ho barregem ben barrejat durant 10 minuts. Costa, cal fer força. Incorporem a la massa la mantega una mica desfeta i la incorporem. Sembla que fracassem perquè la massa s'enganxa molt, però és normal, cal perseverar i la cosa cada cop és més fàcil. Quan tinguem la massa llesta, la deixem reposar 15 minuts.

Mentrestant emboliquem el rei (els reis) i la fava (les faves) amb film i  una tassa de cafè amb llet amb paper de forn untat amb oli.

Estirem la massa i fem una roda, i col·loquem estratègicament les figuretes dins de la massa. Ara, posarem a fermentar la massa al forn en una safata coberta amb paper sulfurat amb la tassa al mig de la roda que hem fet. Deixem que fermenti una hora a 30º. Perquè fermenti millor, s'ha de cobrir la massa amb un drap, però cal fer-ho de manera que no s'hi enganxi. Jo vaig fer un "tenderete" amb la reixa del forn...

Quan acabi la fermentació, pintem el tortell  amb ou batut i el decorem amb els pinyons (alerta, cal tenir-los en remull una hora abans de fer-los servir).

Enfornem 15 minuts a 200º

Notes
A mi em van sortir despdides les figuretes de dins de la massa mentre fermentava.

Vaig posar fruita confitada que tenia a la nevera.

La recepta original és de l'Ada Parellada i la trobareu aquí.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada