dijous, 18 d’abril del 2019

Bacallà amb salsa verda

Resultat d'imatges de bacalla amb salsa verdaIngredients
Bacallà (quatre talls. Dessalat)
Ceba (una de mitjana)
Julivert
All (dos o tres grans)
Farina (la d'enfarinar el peix i una cullerada per a la salsa)
Vi blanc (un gotet)
Brou de peix (un got)
Sal, una fulla de llorer i oli

Preparació
Posem el bacallà en una cassola amb aigua freda, quan arrenqui el bull, desescumem i apaguem el foc. Esperem una mica i deixem que el bacallà es refredi fora de l'aigua.

Mentrestant, en un morter piquem els alls amb el julivert i una mica de sal. Quan hàgim obtingut una pasta, la deixatem amb una mica d'aigua de bullir el bacallà.

En una paella, posem la ceba tallada petita i, quan estigui transparent, tirem per sobre una cullerada de farina, remenem i hi aboquem el contingut del morter, remenem hi afegim una mica de brou de peix i deixem que es faci.

Enfarinem el bacallà i l'enrossim a la paella. En acabat, el posem un una cassola (aquí el vaig salar). Per sobre, la salsa, un got petit de vi, una fulla de llorer i acabem de cobrir tot plegat amb brou de peix. Deixem que es faci a foc baix remenant de tant en tant perquè la salsa lligui. Tot plegat, uns deu minuts.

Per servir, fa maco tirar per sobre del peix una mica de julivert cisellat.

Nota
He preparat la recepta sense fer bullir el bacallà i em va semblar que el peix es desfeia més que el cop que l'havia bullit abans.

Hi ha gent que també hi afegeix unes cloïsses i unes patates. En aquest cas, les cloïsses les posem a la paella de la salsa després d'afegir-hi el brou. Quan s'obrin, es retiren i s'afegeixen a la cassola amb el bacallà i la salsa.

La imatge l'he agafada d'Internet perquè vaig pensar a fer la foto massa tard. A mi em va quedar una mica mes verda la salsa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada