dimarts, 24 de setembre del 2019

Tarta de Santiago

Ingredients
230 g d'ametlla molta (torrada o crua, va a gustos)
230 g de sucre
4 ous
La ratlladura de mitja pell de llimona
1 culleradeta de canyella molta
Sucre glas per a la decoració (i un motlle de la Creu de Sant Jaume, que si no el té, la tarta no sembla bona)

Preparació
Mesclem l'ametlla i el sucre amb una cullera i, en acabat, hi afegim els ous un a un remenant bé amb les varilles. Esperem que s'incorpori un ou abans d'afegir-hi el següent. Hem d'obtenir una mescla homogènia. Quan la mescla tingui la textura adient, hi afegim la canyela i la ratlladura de llimona i ho incorporem també amb l'ajut de les varilles.

Escalfem el forn (a dalt i a baix) a 180º. Mentrestant, preparem el motlle de la tarta: un motlle rodó desmuntable d'uns vint i pocs centímetres de diàmetre. L'emmanteguem i hi aboquem la mescla. Col·loquem el motlle al centre del forn i tindrem la torta llesta en 25-30 minuts.

En desenfornar-la, cal deixar reposar la torta uns deu minuts abans de desemmotllar-la i la decoració és millor fer-la just abans de servir-la.

Notes
Quan vas remenant la mescla en afegir-hi els ous, sembla que tot queda molt grumollós, però amb el darrer ou la cosa canvia radicalment. Confiança!

Si posem un paper de forn sobre la base del motlle (el pillem enrte les parets i el terra en tancar-lo) , encara ens costarà menys desemmotllar la torta.

Se'm va fer com una pell a sobre de la tarta i va quedar una mica bufada (es veu a la foto, a les vores) que encara he d'investigar.

Penseu a posar una nansa al motlle de cartró e la creu per poder-la treure fàcilment.

Vaig trobar la recepta a "recetas de escándalo".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada