dijous, 17 d’octubre del 2019

Cuscús de Casablanca

Ingredients
500 g de carn de xai
250 g de burgul
2 pastenagues
2 naps
2 tomàquets
2 carabassons
2 patates
1/4 de col
100 g de cigrons cuits
Unes branques de coriandre
4 cullerades de cafè de raz-el-hanout
Oli, sal i mantega

Preparació
Posem l'oli a escalfar i hi tirem la carn i la ceba tallada ben petita. Remenem i hi afegim el raz-el-hanout. Remenem bé perquè s'hi incorpori i deixem que es vagi fent tot plegat un quart d'hora aproximadament. En acabat, hi afegim mig litre d'aigua.

Quan arrenqui el bull, hi afegim les pastanagues, els naps i les patates (tot tallat a trossos més aviat grans). Deixem que cogui uns vint minuts i, aleshores, hi afegim la resta de vedures: els carabassons sense pelar i tallats per la meitat al llarg, la carabassa sense pelar, els tomàquets tallts per la meitat, la col, els cigrons i el coriandre lligat. Tot això ha de bullir, aproximadament, mitja hora.

Mentrestant, preparem el burgul (als paquets sol dir la proporció i la manera de preparar-lo). És important que, abans de posar el burgul a la plata on servirem el plat, en desfem els grumolls amb una forquilla i hi barregem la mantega fosa.

Presentació
Al fons de la safata, posem el burgul i per sobre hi col·loquem amb cura les verdures i la carn. Mullem tota la safata amb uns cullerots del suc de la cassola i en reservem la resta en uns bols per si algú en vol més.

Notes
Buscava una recepta de cuscús que es pugués fer en una sola cassola i vaig trobar-ne aquesta a Receptes de cuina del Marroc. Com veureu, hi he fet pocs canvis. Només he afegit les patates perquè a casa els agraden molt i les verdures del cuscús diguem que no els atreuen massa. La resta de verdures, són les que trobem en una safata normal de verdura per preparar brou al súper.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada