dimecres, 27 de maig de 2020

Pastís de platan i xocolata

Ingredients
Pasta brisa
4 plàtans
4 rovells
4 cullerades de sucre
4 cullerades de rom
1 llimona
200 g de xocolata fondant

Preparació
Fem pasta brisa (o la comprem feta) l'estenem en el motlle i la posem al forn perquè es dauri una mica (uns 15 minuts a 180º; recordeu que cal punxar-la o posar-hi uns cigrons perquè no faci butllofes).

Per al farcit, passem per la batidora dos plàtans amb el sucre, el licor i els rovells. Hi afegim la xocolata fosa (si la foneu al microones, recordeu de posar-hi una mica d'aigua al recipient). Mesclem i ho aboquem sobre la pasta i deixem refredar. Quan estigui una mica fred, ja podem fer la cobertura: la resta de plàtans tallats en rodanxes més aviat fines i pintats amb suc de llimona perquè no es facin negres.

El guardem a la nevera fins al moment de servir-lo.


Notes
Com que he fet el pastís en època de confinament, he canviat la pasta brisa per pasta de full (tampoc no tenia temps de fer-la a mà) i el rom per kirsh.

Cap comentari:

Publica un comentari