divendres, 8 de maig de 2020

Llaminera amb salsa de mel

Ingredients
2 llamineres de porc
100 g de mel
2 gots de cervesa
4 pomes
Bolets secs per donar gust a la salsa
Sal, oli, pebre

Preparació
Netegem les llamineres per fora, perquè no es pleguin en fregir-les, i les salpebrem. Posem oli en una paella (o una cassola) i enrossim les llamineres fent-les girar perquè quedin ben segellades. Quan les tinguem llestes, les reservem i en el mateix oli desfem la mel i la mesclem amb la cervesa que remenarem i deixarem reduir. En una paella, saltem els bolets (després d'hidratar-los i esbandir-los i eixugar-los), els triturem i els incorporem a la salsa. Salem i deixem que agafi gust i textura de salsa. Retornem les llamineres a la paella (o a la cassola) i deixem que es vagin fent i que agafin gust de la salsa. Paciència, girar-les i sucar-les.

En una altra paella, marquem les pomes tallades a rodanxes més o menys d'un centímetre.

Muntem el plat amb les rodanxes de poma, talls de llaminera per sobre i salsem.

Notes
He tallat les llamineres quan les he retornades al foc perquè m'ha semblat que si la salsa estava massa estona al foc quedaria una mica com xiclet, i ha estat un encert (tot i així, ha estat massa estona).

He acompanyat el plat amb puré de patates (una mica simplificat, que no tenia gaire temps).

Cap comentari:

Publica un comentari