dimecres, 6 de maig del 2020

Vedella guisada amb licor

Ingredients
Carn per a guisar, a trossos
3 cebes tallades petites
1 cabeça d'alls sencera (matxacada o amb un tall)
1 carabassó talat en juliana
2 tomàquets en tres trossos
2 pomes (tasllades a quarts)
2 cullerades de farina
3 cullerades de Kirsch
100 ml de vi blanc
Oli, sal, julivert, pebre, llorer, farigola, un canó de canyella

Preparació
Escalfem l'oli en una cassola i, quan el tinguem calent, hi posem a enrossir la carn. Quan ja tingui color per tot arreu, l'enretirem, del foc i, en el mateix oli, hi sofregim les verdures (reseervem una ceba) i les herbes. Quan les verdures estiguin llestes, retornem la carn a la cassola, reguem amb el vi i afegim aigua (o brou; si hi afegim brou, caldrà salar menys el plat) fins que ho cobreixi tot justet. Salpebrem, tapem ben tapat i deixem que bulli a foc lent més o menys una hora.

Retirem tot de la cassola i aprofitem per a colar el caldo que haurà quedat i reservem les dues coses per separat. Retornem la cassola al foc i hi posem oli (o mantega; va a gustos) i, quan estigui calent, baixem el foc i hi posem la ceba que deixem que es vagi fent a poc foc fins que quedi transparent. Hi afegim la farina i remenem. Hi afegim el licor i remenem i, després, anem afegint-hi el caldo (que podem allargar amb una mica d'aigua calenta). Deixem que tot plegat agafi gust uns deu minuts amb la cassola tapada. Retornem la carn i les verdures a la cassola i deixem que s'escalfi i es mulli uns cinc minuts.

Notes
Vaig acompanyar el plat amb arròs blanc.
El licor era el que hi havia a casa (com les verdures). A la recepta que vaig llegir, ho feia amb whisky, les verdures eren cebes i pastanagues, i no hi havia farigola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada