diumenge, 3 de novembre del 2013

Arròs bullit

Ingredients
Arròs (una tassa de cafè per persona, com diu la cançó de Mesclat)
Oli
Uns quants fideus
All
Sal, pebre i oli

Preparació
Escalfem l'oli amb l'all i deixem que agafi el gust. Hi afegim els fideus i els enrossim. En acabat, hi afegim l'oli i li fem unes voltes perquè s'unti. Ara ja hi afegim l'aigua (com ho fem sempre) i la sal i deixem que bulli sense més. Només cal tenir en compte que no caldrà esperar els 20 minuts habituals i que caldrà començar a comprovar que l'arròs estigui fet quan faci un quart que bulli.

Notes
Em va ensenyar a fer aquest arròs per acompanyar plats amb salsa un amic libanès que tenia un restaurant on anàvem sovint a dinar a temps. Jo he anat canviat coses, perquè no ho puc evitar. Així, puc afegir unes herbes per aromatitzar l'oli, o trossets de bitxo (que caldrà retirar abans de servir el plat). També s'hi pot posar una copeta de vermut (o similar) just abans d'afegir l'aigua (i deixar que redueixi).

Jo preparo així l'arròs per acompanyar i el "blanc" (si no és que el prenem per motius mèdics).

Per acompanyar una kefta (kafta, kifta...); és a dir, carn picada, al forn, queda perfecte una ració d'arròs amb unes ametlles torrades (tallades a tires) per dintre i salsa de iogurt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada