dimarts, 21 de juliol de 2020

Pollastre al forn amb mel i menta

Ingredients
Un pollastre sencer i net
2 grans d'all
2 cullerades de menta fresca
60 g de mantega
El suc d'una llimona
3 cullerades de mel
Aigua

Preparació
Escalfem el forn a 180º (calor per sobre i per sota) mentre comprovem que el pollastre estigui net, li llevem el greix i el rentem i eixuguem.

Piquem l'all i la menta que ha de quedar com una pasta que anirem posant sota la pell del pollastre. En una paella escalfem la mantega, el suc de llimona i la mel i, quan estigui tot ben mesclat, pintem amb aquesta mena de xarop la part exterior del pollastre. En acabat, lliguem les potes i les ales perquè no es desmanegui la bèstia i la posem en una reixa del forn sobre una safata on hi haurem posat un got d'aigua. Deixem que el pollastre es faci una hora. L'anem untant amb el xarop. El girem a mig fer.

Notes
He trobat la recepta en un fulletó de receptes libaneses que corria per casa. No he afegit sal i ningú no se n'ha adonat. El suc va caient sobre la safata de sota de la reixa i queda el pollastre com fet a l'ast.

Les quantitats són per a un pollastre de quilo i mig, més o menys. Jo n'he fet dos.

Cap comentari:

Publica un comentari