dilluns, 3 d’agost de 2020

Magret d'ànec amb salsa de vi

Ingredients
3 magrets d'ànec
1 ceba grassa
Mig carabassó

Per a la salsa
300 ml de vi ranci
150 ml de vinagre de òdena
3 cullerades de melmelada de gerds
90 g de mantega salada

Preparació
Tallem la ceba a rodelles més aviat primes i els carabassons, a rodanxes molt primes. Escalfem oli i posem la ceba a caramelitzar. A mig fer, hi afegim els carabassons i esperem que tot plegat estigui molt tou. Reservem.

Per a preparar la salsa, aboquem en un cassó el vi i el vinagre i deixem que redueixi uns cinc minuts. Hi afegim la melmelada i deixem que segueixi reduint cinc minuts més. Ara, hi afegim la mantega i remenem per a aconseguir una salsa brillant amb textura de pomada. Ha de quedar un terç del que hi hem posat.

El magret es prepara com sempre (per exemple, aquí).

Per a servir-lo, col·loquem la ceba i el carabassó fent una línia al mig del plat i distribuïm per sobre els talls de magret. La salsa, al voltant i a la salsera per si de cas.

Notes
La salsa es pot fer amb porto i amb qualsevol altra malmalada.
Podeu canviar el carabassó per poma que també combina molt bé.

Cap comentari:

Publica un comentari