dilluns, 7 de setembre del 2020

Pollastre sencer al forn


Ingredients
Pollastre
4 grans d'all
Farigola
1 llimona
1 cervesa
Oli, sal, pebre

Preparació
Escalfem el forn a 160º i, mentrestant, pelem els grans d'all i els introduïm sencers en el pollastre amb les branques de farigola i el tapem amb la llimona sencera. Salpebrem i oliem el pollastre per fora.

Posem el pollastre en una safata al forn i deixem que es faci. Passats vint minuts, el mullem amb la cervesa. A mitja cocció, el girem. Cada quan ens vingui bé, mullem el pollastre amb el suc de la safata.

Hauríem de tenir prou amb una hora i un quart de forn, però mai no se sap...

He tornat a fer aquest pollastre, però he variat el procediment.

He posat unes avellanes de mantega entre la pell i la carn del pollastre, només l'he salpebrat per dintre i l'he omplert amb mitja llimona, un tros de ceba, un gra d'all, una branca de farigola i una mica de pebre vermell.

He posat el pollastre en una reixa del forn i en una sofata just a sota hi he posat verdures (patates, una poma, una mica de carabassó, ceba, all, pastanaga, un canó de canyella, una fulla de llorer) i una cervesa.

Noranta minuts a 180º (he girat el pollasrtre a mig fer), els darrers cinc a 200º perquè es torri una mica la pell. Quan tenia el pollastre fet, mentre el deixava reposar, he triturat la salsa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada