dilluns, 2 de novembre del 2020

Arròs de tardor


Ingredients
(sis persones)
Arròs (set tasses de cafè)
Ànec (quatre cuixes confitades)
Ceba (dues de grans)
Api (una branca no massa gran)
Figues (sis de gans i fermes)
Moniato (un de petit)
Grans d'all (quatre)
Ametlles laminades (40 gr)
Sal, pebre, oli, una copa de vermut
Brou o aigua (un litre)

Preparació
Prepareu un brou lleuger (no cal, amb aigua ja es pot fer el plat) amb una branca d'api, farigola, llorer, una ceba petita i dos grans d'all. Mentre es fa el brou, desosseu les potes d'ànec i reserveu-ne el greix (cal tallar la carn a tires més aviat petites), talleu la ceba en trossos petits, igual com els grans d'all i la branca d'api, renteu amb cura les figues i talleu-les en quarts o sisens (segons la mida; com si fossin grills de taronja), i finalment, talleu el moniato a palets.

Ja ho tenim tot preparat. Ara, cal posar el greix de l'ànec (en sobrarà) al fons de la cassola, quan s'hagi desfet, hi afegim la ceba, l'all, el moniato i l'api i deixem que s'estovin. Quan ja estiguin llestos, hi afegim les figues remenant amb cura perquè no es trenquin. Un cop incorporades, hi afegim l'arròs, remenem perquè agafi gust i hi afegim una copa de vermut. Apugem el foc perquè s'evapori l'alcohol i cobrim tot plegat amb el brou. Salem si ens sembla que cal. Quan arrenqui el bull amb ganes, afegim la resta del brou i abaixem el foc. Ara, cal deixar que es faci l'arròs (uns quinze minuts; cal vigilar que no s'assequi i afegir-hi brou si cal).

En acabat, deixeu reposar una mica l'arròs tapat i, just abans de servir-lo, repartiu les ametlles per sobre.

Notes
La base de la recepta la trobareu a Vilaweb. Em va fer gràcia i la vaig fer amb alguna variant. Crec que si la repeteixo, hi afegiré castanyes per a fer-la una mica més estacional. Sempre faig arròs de més per si de cas, que a casa mengen molt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada