dilluns, 2 de novembre del 2020

Pollastre en pepitòria


Ingredients
6 potes de pollastre
1 ceba
1 gra d'all
200 g d'ametlles
1 ou
1 cullerada de farina
Mig got de vi blanc
Sal, pebre, safrà, oli, julivert

Preparació
Posem un pot amb aigua al foc per a fer un ou dur (ja sabeu, quan bulli l'aigua, hi afegim una cullerada de sal, després, l'ou i remenem perquè el rovell quedi al mig. Dotze minuts bullint). En un pot preparem el brou (o l'escalfem). Mentrestant, piquem la ceba i l'all i salpebrem el pollastre.

Posem la cassola on cuinarem el plat al foc amb oli i, quan sigui calent, hi posem les potes de pollastre a daurar. En acabat, les reservem.

A la mateixa cassola, baixem el foc i hi posem la ceba i l'all perquè s'estovin.

Mentre tenim la ceba al foc (uns deu minuts), trinxem el rovell de l'ou i piquem les ametlles que torrarem, vigilant que no es cremin, en una paella; quan les ametlles siguin torrades, hi afegim el rovell d'ou i el safra i ho mesclem bé.

Ara, afegim la salsa a la ceba i remenem. Immediatament, hi afegim la cullerada de farina, la mesclem i la deixem que es torri un parell de minuts. En acabat, hi afegim el vi i deixem que s'evapori l'alcohol i ho mesclem tot bé.

Ara ja toca posar les potes de pollastre a la cassola i remenar perquè agafin una mica de salsa; hi afegim el brou, rectifiquem de sal si cal i només ens queda esperar que el pollastre estigui tou. Més o menys mitja hora a poc foc i amb la cassola tapada.

Una mica abans d'acabar, podem destapar la cassola perquè s'evapori una mica la salsa.

Notes
Feia anys que volia fer aquest plat, sobretot pel nom.

Amb les sis potes només han menjat pollastre els nens i m'han dit que era bo...

He tirat una mica de julivert per sobre per fer el plat més bonic.

He posat la meitat de l'atmella en pols perquè fes la salsa una mica més espesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada