dimarts, 8 de juny del 2021

Terrina de pollastre


Ingredients
1 kg de pit de pollastre
1 ceba grossa
3 grans d'all
2 ous
1 copa de vi blanc
Festucs
Sal, pebre, orenga, herbes de Provença, julivert
1 pasta brisa rectangular
1 pasta de full rectangular
4 fulles de gelatina
300 ml de brou de gallina
1 cullerada de conyac
1 rovell

Preparació
Tallem el pollastre en tires fines i el posem a macerar tota la nit amb la ceba (tallada ben petita), l'all (ben trinxat), els ous, els festucs, el vi i les herbes.

Al matí següent, preparem el motllo amb la pasta brisa i l'omplim amb els ingredients. Tapem amb la pasta de full que pintarem amb el rovell i la foradarem (un parell de forats perquè pugui sortir-ne el vapor i, després, entrar-hi la gelatina). Enfornem uns 50 minuts a 200º.

Mentrestant, preparem el brou i posem a remullar les fulles de gelatina. Quan ja tinguem la terrina gairebé llesta, afegim el conyac al brou i hi introduïm les fulles de gelatina perquè es desfacin. Amb aquesta mescla omplim la terrina pels forats i deixem que es refredi.

Notes
Crec que, quan omplim el motlle, hauríem d'escórrer la carn perquè (i ès el que m'ha passat) no hi ha manera de fer-hi entrar la gelatina. I penso que els ous els posaré just abans de ficar la carn al motlle. Crec que així aconseguiré omplir els forats i que la cosa tingui una mica més de consistència. Ara, ha quedat tan bo com recordava.

Jo he posat dues capes de pasta brisa per fer les parets de la terrina perquè em feia por que es trenqués i no la pogués servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada