dilluns, 8 de gener del 2024

camembert en croûte

Ingredients
Camembert
Pasta de full
Poma que sigi àcida
Suc de mitja llimona
2 cullerades soperes de mostassa
2 cullerades soperes de mel
1 rovell amb una micona d'aigua per pintar la pasta
1 pessic de canyella
1 pessic de farigola

Preparació
Mesclem la mostassa i la mel i ho reservem.
Treiem el cor de les pomes i les tallem a rodanxes primes, molt primes. Les ruixem amb la llimona perquè no ennegreixin. Tallem el formatge per la meitat (com un entrepà) i pringuem la basse amb la mescla de mel i mostassa, repartim les rodanxes de poma i hi posem la canyella i la farigola. Tapem amb l'altra meitat del formatge mirant que no es mogui el farciment.

Ara ens dediquem a la "crosta". Estirem la pasta de full (millor si es rodona) i posem el formatge en el centre. Fem cinc talls (com radis) a la pasta i pintem la corona amb el rovell. Pleguem la pasta amb cura perquè no quedin forats i l'enganxem al formatge (amb l'escalfor de les mans ja n0hi ha prou). Pintem la superfície amb la resta de l'ou i fem unes ratlles a la part superior amb un ganivet (fa bonic). Enfornem a 180º (tenim el forn calent) uns 25-30 minuts. La crosta ha de quedar daurada; si ens passem, el formatge es fondrà... 

Queda bé acompanyar el plat amb una amanida (ruca, raïm, ceba, avellanes picades, cirerols...).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada