dilluns, 8 de gener del 2024

Ànec amb peres

Ingredients
Ànec trossejat per rostir
4 peres
2 cebes
2 porros
2 pastanagues
2 tomàquets madurs
1 manat d'herbes (canyella, farigola, llorer, romaní, sajolida)
1 copa de conyac
Sal, pebre, oli, farina, aigua i una picada (2 grans d0all, 2 carquinyolis, ametlles torrades)

Preparació
Salpebrem l'ànec i el posem a daurar en una cassola amb molt poc oli (l'ànec deixa anar molt de greix). Tallem les verdures a rodanxes i les posem a estovar a la cassola (potser caldrà treure'n una mica de greix) i remenem de tant en tant. Quan estiguin gairebé llestes, hi incorporem el tomàquet pelat i tallat a trossos i deixem que sofregeixi uns minuts. Ara toca flambejar el brandi (l'aboquem a la cassola, deixem que  s'escalfi una mica i l'encenem --amb la campana apagada i la tapa a la mà per si de cas). Ara afegim les herbes, cobrim l'ànec amb aigua (o brou), tapem, abaixem el foc i que vagi fent xupxup una horeta ben bona (hora i mitja, si l'ànec és gros). Només cal vigilar que no s'acabi l'aigua.

Mentrestant, podem fer la picada i preparar les peres. Pel que fa a la picada, no hi ha cap secret. Les peres, cal tallar-les a quarts, treure'n la part central amb les llavors, enfarinar-les i fregir-les un minut amb el foc molt fort.

Quan quedi un quart, més o menys, per acabar l'ànec, hi afegim les peres i la picada. Com sabem que queda un quart? Punxant l'ànec per saber si ja és tendre. Les peres es desfan molt... No us avanceu!.

Com tots els rostits, guanyen gust si els deixes reposar unes hores.

Notes
Aigua o brou.
Les peres més fermes són les ercolines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada