dimarts, 5 de desembre del 2023

Pastís de pasta de full amb fruita del temps


Ingredients
1 làmina de pasta de full rectangular
3 ous
Mig litre de llet
Dues cullerades de Maizena
La pell d'una llimona
Una mica de vainilla
100 g de sucre
Ggelatina de poma o llimona
Fruita del temps (figues, raïm, maduixes, kiwi, préssecs)

Elaboració
Posem la pasta de full en una safata d'anar al forn, amb un paper vegetal a sota i la punxarem. L'enfornem a 180°, de divuit a vint minuts, aproximadament, fins que quedi daurada. Reservem una mica de llet per desfer la Maizena en fred. En un cassó, hi posem al foc la resta de la llet, una pela de llimona i la vainilla. Quan comenci a bullir, tirem els ous remenats amb el sucre i la Maizena desfeta. Remenem la llet amb una espàtula fins que quedi una crema feta i espessa. Al primer bull, retirem la crema del foc i la continuem remenant fins que quedi ben fina. Posem la crema per sobre de la pasta de full cuita. Tallem la fruita i la col·loquem per sobre, amb gràcia. Desfem la gelatina amb una mica d'aigua, un minut al microones, i pintem la fruita perquè quedi brillant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada