dimarts, 24 de setembre del 2024

Salmó al forn amb salses

Ingredients
Salmó
Tomàquet
Formatge fresc
Peres
Suc de llimona
Vinagre de sidra
Vi blanc
Pa
Sal, oli, pebre, cibulet
Maceració (salsa de soja, oli amb gust, mel; 3/2/2)

Preparació
Posem el salmó rentat en un bol i el deixem macerar amb els ingredients indicats tanta estona com puguem.
Mentrestant, preparem la salsa que fara de fons al plat; una mena de gaspatxo: hem de tallar a trossos una ceba i un pebrot vermell i posar-los en una plata per enfornar, amb dos grans d'all i força oli durant un quart a 200º. En acabat, aboquem la safata en un bol de la trituradora, hi afegim un tomàquet tallat a trossos, una llesca de pa trossejada, quatre cullerades d'oli d'oliva, dues de vinagre de sidra, sal i pebre. Triturem fins obtenir una mena de crema.

Ara, preparem la salsa que va sobre el peix. Tallem ben petita una ceba, pelem i treiem el cor de dues peres i ho posem tot en el bol del triturador juntament amb el suc de mitja llimona, dues cullerades grosses de formatge fresc, sal i pebre.

Ara que ja tenim tots els ingrediets, es tracta de passar el peix per la paella. La cocció òptima seria aconseguir un tataki (daurat per fora i cru en el centre), però això va a gustos...

Per emplatar, fem un llit de gaspatxo, repartim per sobre talls de salmó no gaire gruixuts, els reguem una micona amb el que quedi de la maceració i els guarnim amb la salsa. Ho boniquem tot amb cibulet.

Notes
Jo vaig fer le plat amb les rodanxes de salmó que tenia, però amb lloms (se'ls ha de treure la pell) queda molt més bonic.

Oli amb gust: jo vaig fer servir un oli de curri que tenia d'un altre dia (oli de girasol i una culleradeta de curri). Podeu fer servir altres menes d'olis aromatitzats.

Vaig fer la salsa amb iogurt i no acaba d'agafar consistència mai.
Podeu canviar les peres per alvocats o... El paio que feia la recepta deia "amb gaspatxo i guacamole" i el guacamole era amb mascarpone. A la foto de l'esquerra, la salsa és amb masxarpone i alvocat. Ja es veu que fa més bona pinta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada