dimecres, 23 d’octubre del 2024

Llengües de gat

Ingredients
4 clares d'ou
125 g de mantega
125 g de farina
Vainilla en pols

Preparació
En un bol aboquem la mantega (que ha d'estar tova, pomada), el sucre i la vainilla i remenem amb una cullera de fusta. Hi afegim les clares una a una sense parar de remenar. Aquesta fase ens ocuparà uns deu minuts. Ara, hi afegim la farina i remenem per incorporar-la bé. Escalfem el forn a 180º (només esclafor inferior) i anem posant tires de pasta (primes, com de centímetre d'ample i tres de llarg no massa gruixudes separades en una placa. Més o menys deu minuts de forn i tindrem les galetes daureades pel voltant i blanques pel centre: llengües de gat. Les retirem de forn, les desenganxem de la placa i les deixem refredar al marbre.
Es conserven bé en fiambrera o en capsa de llauna.

Notes
Jo les faig sobre una placa de silicona per no ratllar les safates del forn. En surten unes cinquanta. Suposo que els que sou més hàbils les podreu fer més rodones i regulars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada