Llom de bacallà dessalat
Patates (tantes com bacallà)
4 o 5 tomàquets
2 pebrots vermells
3 grans d'all
1 ceba grossa
2 cullerades de farina
Oli (bastant), sal, pebre, julivert, llorer, pebre vermell i molla de pa sec
Preparació
Escaldem el bacallà i el tallem en trossos emplatables. El reservem i també un cullerot de l'aigua que ha quedat de bullir-lo.
Tallem el pebrot a tires primes i les pringuem amb pebre vermell.
En una paella, estovem la ceba, juntament amb els alls, els tomàquets, el llorer, el julivert i una mica més de pebre vermell. Remenem i hi afegim l'aigua de bullir el bacallà que havíem reservat. Passats deiu minuts, hi afegim la farina, remenem i deixem que es faci tot plegat entre cinc i deu minuts més. En acabat, reservem aquesta salsa (cal tastar-la per si s'ha de rectiicar de sal).
Mentrestant, fem bullir les patates tallades a rodanxes mñes aviat primes. Ara ja tenim tots els ingredients. Preparem la safata per enfornar-ho. Una capa de patates, una capa de bacallà, una capa de pebrots, una capa de salsa i al cim, la molla de pa engrunada. Això ha destar al forn una mitja hora. La salsa s'ha de fer espesa i ha de desaparèixer gairebñe tot el líquid.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada